Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Nepostojeći penal donio bod domaćinu
Vijesti

Nepostojeći penal donio bod domaćinu

10.11.2018 u 19:35h

U okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige, ekipa Sarajeva je remizirala protiv ekipe Zrinjskog. Domaćini su poveli pogotkom Bilbije u 11. minuti. Todorović je asistirao preko lijeve strane, a Bilbija pogodio za 1–0.

Prva prava prilika Bordo tima bila je u 29. minuti kada je Velkoski šutirao iz slobodnog udarca. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0-1.

Sarajevo je izjednačilo u 61. minuti. Nakon starta Barišića nad Ahmetovićem, sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran u realizaciji bio je kapiten Velkoski. Samo 10 minuta kasnije, bordo tim je prešao u vodstvo pogotkom Adukora. Velkoski je šutirao iz kornera, Brkić loše intervenisao, a loptu u mrežu je poslao Adukor.

U 81. minuti susreta, sudija Bjelica dosudio je još jednom najstrožiju kaznu. Nakon nepostojećeg starta Mujakića nad Veselinovićem, sudija Bjelica je pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo Bilbija, te doveo Zrinjski do izjednačenja.

U okviru 18. kola ekipa Sarajeva dočekuje ekipu Zvijezda 09. Utakmica je na programu 25.11. u 16h na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Foto: sport1.ba