Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
NK Brotnjo 1:1 FK Sarajevo
Vijesti

NK Brotnjo 1:1 FK Sarajevo

02.02.2016 u 16:28h

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sa Brotnjom na današnjoj prijateljskoj utakmici, koja je završena rezultatom 1:1, a gol za naš klub postigao je Cesar.

Prvo poluvrijeme današnje utakmice nije donijelo mnogo prilika. Izdvojili smo dobar pokušaj Velkoskog u 22. minuti, udarac Osmanovića dvije minute poslije, te ponovo pokušaj Velkoskog u posljednjoj minuti prvog poluvremena, ali mreže su mirovale u prvom dijelu utakmice.

IMG_4495

Nastavak utakmice donio je bolji fudbal. Rustemović je dobro šutirao u 54. minuti iz slobodnog udarca, ali je Vrdoljak odbranio njegov udarac. Fudbaleri Brotnja poveli su pet minuta poslije. Penava je iskoristio lošu reakciju naše zadnje linije i prizemnim udarcem poslao loptu iza leđa Plakala. Narednu priliku na utakmici imao je Rustemović, kada je u 64. minuti iskosa sa desne strane šutirao pored lijeve stative gola domaćih.

U narednim minutama, Sarajevo je imalo dvije dobre prilike. Prvo je Almir Bekić u 68. minuti šutirao pored stative, da bi dvije minute poslije, Advan Kadušić dobrim udarcem sa distance pogodio stativu. Deset minuta poslije, Emerson je dobro izveo slobodni udarac, ali Vrdoljak brani. Potom je Okić propustio dobru priliku, kada je izašao sam pred golmana, no njegov udarac nije donio promjenu rezultata.

IMG_4518

Poslije nekoliko jako dobrih prilika, naši fudbaleri su uspjeli postići gol pet minuta prije kraja utakmice. Rustemović je ubacio sa desne strane, a Cesar prizemnim udarcem poslao loptu u nebranjeni dio mreže. Do kraja utakmice, naš klub je mogao do pobjede, ali Amer Bekić propušta dobru priliku u posljednjoj minuti, kada njegov udarac odlazi pored gola.

Današnjom utakmicom fudbaleri Sarajeva okončali su desetodnevne pripreme u Čitluku. Naši igrači sutra će imati slobodan dan, a u četvrtak će otputovati u Antaliju, gdje će boraviti na drugom dijelu zimskih priprema sve do 17-og ovog mjeseca.


NK Brotnjo 1:1 FK Sarajevo

Stadion "Bare" u Čitluku, gledalaca: 50, sudija: Goran Paradžić, strijelci: Penava (Brotnjo), Cesar (Sarajevo).

FK Sarajevo - Prvo poluvrijeme: Trifković, Kallasi, Kramar, Berberović, Mihojević, Radovac, Krajišnik, Herić, Osmanović, Velkoski, Klarić. Drugo poluvrijeme: Plakalo, Kadušić, Almir Bekić, Barbarić, Kovačević, Emerson, Rustemović, Okić, Simeunović, Cesar, Amer Bekić.


HIFA-HD (1)