Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Nova pobjeda za najbolji start u historiji kluba
Vijesti

Nova pobjeda za najbolji start u historiji kluba

25.10.2020 u 19:00h

FK Sarajevo upisao je novu pobjedu u okviru 12. kola m:tel Premijer lige i tako ostvario najbolji start u historiji Kluba.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar Velkoski i Handžić. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom 3:0, a golove su postigli Tatar i Rahmanović (2).

Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo pokazuje kako će se odvijati utakmica, već u 6. minuti gosti dolaze do pogotka. Fauliran je Velkoski u kaznenom prostoru, a Tatar dosuđeni jedanaesterac pretvara u prvi pogodak za bordo ekipu. Sarajevo je nastavilo sa inicijativom, u 30. minuti Dupovac šutira preko gola. Ipak u 32., Sarajevo dolazi do drugog pogotka. Odličnu solo akciju Rahmanović završava sjajnim lobom i novim pogotkom. Do kraja poluvremena bordo ekipa je idalje napadala, ali se na pauzu otišlo sa rezultatom 2:0.

Čim je počelo drugo poluvrijeme, Sarajevo povećava vodstvo. Odličnu akciju koju je i započeo Rahmanović bordo ekipa pretvara u novi pogodak za veznjaka Sarajeva. Velkoski se odlično snalazi, spušta loptu, a Rahmanović je posprema u mrežu. Nakon pogotka Krupa se malo aktivirala, ali nije bilo ozbiljnih pokušaja. Handžić u 72. minuti ima odličnu šansu, ali njegov pokušaj završava na prečki gola Krupe, u nastavku akcije Pejović šutira u golmana Krupe. Do kraja utakmice prilike su još imali Rahmanović i Tatar, ali njihove šuteve blokira odbrana Krupe, te je utakmica završila rezultatom 3:0.

FK Sarajevo i dalje zauzima prvu poziciju na tabeli sa 29 bodova, te je idalje jedina ekipa bez poraza u ligi. U idućem kolu na Koševo dolazi ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja.