Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST FK SARAJEVO
Vijesti

OBAVJEŠTENJE ZA JAVNOST FK SARAJEVO

19.03.2024 u 08:20h

Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima WWin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-play-u, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih Klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim Klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra.