Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Obavljen pregled stadiona Asim Ferhatović Hase
Vijesti

Obavljen pregled stadiona Asim Ferhatović Hase

20.05.2020 u 21:30h

U skladu sa uputstvima nadležnih organa danas je obavljen pregled sanitarno-epidemioloških uslova na stadionu Asim Ferhatović Hase. Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje susreta u narednom periodu.

REUF KARABEG: “U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u TC Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze koronavirusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima.”

Centar za sport i rekreaciju osigurao je dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona. 

ISMAR HADŽIBAJRIĆ: "Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature bit će na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće”.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a ispred Fudbalskog kluba Sarajevo sastanku su prisustvovali generalni sekretar Mirza Hadžić, koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić, koordinator medicinskog tima Reuf Karabeg i glavni fizioterapeut Ismar Hadžibajrić.