Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Održana press konferencija u svečanom salonu "Svetozar Vujović"
Vijesti

Održana press konferencija u svečanom salonu "Svetozar Vujović"

13.11.2015 u 13:02h

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je press konferencija uoči sutrašnje TURKISH AIRLINES međunarodne prijateljske utakmice, u kojoj će Sarajevo dočekati slavni Galatasaray. Prisutnim medijima se obratio Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, koji je na početku press konferencije poželio sreću "A" reprezentaciji Bosne i Hercegovine pred večerašnju utakmicu baraža protiv Irske.

"Želimo puno sreće selektoru Baždareviću i njegovim izabranicima. Vjerujemo da će odigrati dobru utakmicu i ostvariti kvalitetan rezultat", kazao je Miodrag Ješić, te je dodao:

"Dolazi jedan fudbalski gigant i sigurno je da ćemo ih dočekati što je bolje moguće. Bit ćemo dobri domaćini, a na terenu ćemo pokazati svoje pravo lice. Igrat ćemo kao da je takmičarska utakmica. Svi igrači koji budu u protokolu će nastupiti i svi će osjetiti atmosferu, što je jako važno. Nedostajat će nam Kadušić, Herić, Benko, Velkoski, Stepanov i ovi trajno povrijeđeni poput Alispahića, Purića i Delača.”

IMG_8229

Medijima se obratio i kapiten našeg tima, Haris Duljević.

“Što se tiče samog rezultata, naravno da je bitan bez obzira što je ovo prijateljska utakmica. Možda Galatasaray dolazi bez nekih glavnih igrača, ali oni imaju 30 izuzetno kvalitetnih igrača u svom rosteru i to će biti istinski spektakl", rekao je Duljević.

Sarajevo dočekuje Galatasaray u subotu, 14. novembra tekuće godine, a utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" počinje u 18.30 sati.

Od utorka 10. novembra tekuće godine ulaznice su u prodaji i to u oba BORDO FAN SHOP-a (Maršala Tita 38/b, Bezistan).  Ulaznice su dostupne i na prodajnim mjestima u gradu Sarajevu, ispred Gradske tržnice, te na platou KSC Skenderija. Na dan utakmice, svi navijači moći će ulaznice kupiti i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, koja će biti otvorena tri sata uoči prvog sudijskog zvižduka. Više informacija o ulaznicama potražite klikom na LINK.


GALATA-830x300