Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Održana pressica uoči 5. kola BHT Premijer lige
Vijesti

Održana pressica uoči 5. kola BHT Premijer lige

01.09.2012 u 13:45h

U svečanom salonu stadiona "Asim Ferhatović - Hase" održana je konferencija za medije uoči 5. kola BHT Premijer lige u kojoj Sarajevo dočekuje ekipu GOŠK-a. Ispred kluba, prisustvovali su prvi trener, Esad Selimović, i golman, Dejan Bandović.

Prvi trener FK Sarajevo, Esad Selimović, rekao je da očekuje pobjedu protiv GOŠK-a, ali i bolju igru bordo ekipe u odnosu na utakmicu u prošlom kolu protiv Olimpica. Izrazio je i zadovoljstvo osvojenim bodovima u novoj sezoni.

"Očekivanja su jasna. Želimo pobjedu. Samo to nas interesuje. U onom trenutku kada je sudija odsvirao kraj na Otoci, naše misli su isključivo fokusirane na sutrašnju utakmicu protiv GOŠK-a. Želimo da popravimo našu igru. Naravno, prije sve želimo tri boda, ali osim bodova, naši igrači moraju pružati bolju igru. Do sada smo zadovoljni bodovnim saldom ekipe. Osvojili smo 10 bodova. Od toga, zabilježili smo dvije gostujuće pobjede protiv ekipa za koje ja smatram da su kvalitetni protivnici, Rudar i Olimpic. Također, našim igračima ne treba dodatna motivacija za sutrašnju utakmicu. Svi se želimo revanširati GOŠK-u za prošlogodišnji poraz i i siguran sam da ćemo uspjeti u tome." kazao je Selimović.

"Tadejević se žali na povredu koljena i on neće biti u kombinacijama za sutrašnju utakmicu. Nije ozbiljna povreda u pitanju, tako da očekujemo njegov povratak protiv Veleža. Zlatković se žalio na povredu aduktora, ali bit će sutra u ekipi", dodao je Selimović.

Dejan Bandović, prvi golman Sarajeva, izjavio je da GOŠK neće omesti šampionske ambicije bordo ekipe te najavio bolju formu.

"Svjesni smo odgovornosti koju imamo noseći bordo dres. Imamo kvalitetnu ekipu i siguran sam da nas GOŠK neće omesti u šampionskim ambicijama. Želimo tri nova boda kako bi učvrstili svoju poziciju na vrhu tabele. Do sada sam zadovoljan našom formom, ujedno i mojom, ali očekujem kako sezona bude odmicala, da će se i naša forma dizati uzlaznom putanjom. Moram istaći, sretan sam što sam u Sarajevu i nadam se da ću svojim odbranama pomoći ekipi da ostvari svoje ciljeve", izjavio je Bandović.