Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
OGLASIO SE PREDSJEDNIK FK SARAJEVO: ISMIR MIRVIĆ
Vijesti

OGLASIO SE PREDSJEDNIK FK SARAJEVO: ISMIR MIRVIĆ

09.10.2023 u 18:30h

Predsjednik Fudbalskog Kluba Sarajevo, Ismir Mirvić, odlučio se obratiti javnosti. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

Sve je počelo iz ljubavi prema klubu i ljubavi prema gradu Sarajevu! Uvjerenje da možemo stvoriti model kluba na Balkanu koristeći naše znanje, veze i kapital, dovelo nas je ovdje. Oduvijek smo znali da će trebati vremena za postavljanje temelja, pronalaženje pravih ljudi, dovođenje pravih igrača, i sticanje povjerenja navijača.

Evo nas danas, 2 godine kasnije. Upravo smo tamo gde želimo biti i radimo ono što volimo da radimo. Ponosan sam na naš napredak! Iako nismo osvojili trofej, FK Sarajevo je glavni pokretač transformacije fudbala u Bosni i Hercegovini.

Imamo:
- globalno priznat brend
- stabilnost
- novu infrastrukturu
- iskusne igrače sa kvalitetom
- nevjerovatne mlade talente
- profesionalni trenerski kadar
- profesionalni menadžment
- stadion pun navijača
- postajemo centar kvalitete i stvoramo potražnju svakodnevno

 

Osim što želim da se zahvalim cijeloj organizaciji, navijačima, našem partneru Vincentu Tanu - želio bih da se zahvalim svojim partnerima na decenijama bezuvjetne podrške. Vjerovali ste u mene kada većina drugih nije - HVALA!

Na dobrom smo putu sa mnogo neostvarenog potencijala i prostora za rast. Bosanskohercegovački fudbal sa svim svojim manama doživljava novu visinu i pred sobom ima ogromne mogućnosti. Nastavimo pobjeđivati u životu!