Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
OLIVEIRA I VAREŠANOVIĆ ZA NOVA TRI BODA
Vijesti

OLIVEIRA I VAREŠANOVIĆ ZA NOVA TRI BODA

29.04.2023 u 23:00h

Fudbaleri Sarajeva su nastavili pobjednički niz i ostvarili četvrti trijumf u nizu savladavši na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ekipu Širokog Brijega. Utakmica odigrana u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine završila je pobjedom našeg tima 2-1. 

U sastavu zbog lakše povrede nije bilo Avramovskog dok je Jelić-Balta utakmicu počeo sa klupe. U odnosu na utakmicu protiv Zrinjskog u početnih 11 vratili su se Muhammed, Martinović, Vrančić i Ziljkić, a prillku od prve minute dobio je i mladi Tarik Ramić. 

Naši fudbaleri sjajno su otvorili utakmicu i zatresli protivničku mrežu već u 2. minuti. Jednu lijepu akciju po lijevoj strani golom je krunisao Renan Oliveira na asistenciju Kyeremeha. Brazilcu je to treći pogodak u posljednje dvije utakmice, a ukupno peti ovog proljeća u Premijer ligi. Sarajevo je nastavilo napadati i stvorilo nekoliko dobrih prilika ali su gosti ti koji stižu do pogotka u 23. minuti preko Radića. U 38. minuti nova sjajna akcija našeg tima nakon koje Renan Oliveira glavom pogađa prečku . 

I u drugom poluvremenu ista slika. Sarajevo je bilo mnogo bolje od protivnika i stvaralo šanse pred protivničkim golom. Trinaest minuta prije kraja utakmice vidjeli smo gol za 2:1. Junak je, baš kao i protiv Zrinjskog, bio Dal Varešanović koji nakon centaršuta Muse glavom pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja na dobro popunjenom Koševu. 

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda Sarajeva odnosno šesta u posljednjih sedam mečeva. Bordo tim sada čvrsto drži treću poziciju na tabeli sa 48 bodova. U narednom kolu očekuje nas neugodno gostovanje kod drugoplasiranog Borca.