Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Omladinski reprezentativac Gane Joachim Adukor potpisao dvogodišnji ugovor
Vijesti

Omladinski reprezentativac Gane Joachim Adukor potpisao dvogodišnji ugovor

15.08.2017 u 16:45h

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler iz Gane, Joachim Adukor potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Ovaj igrač, koji se podjednako dobro snalazi u veznom redu, te na poziciji štopera stigao je krajem prošle sedmice u glavni grad Bosne i Hercegovine, te je obavio potrebne ljekarske preglede i potpisao ugovor sa našim klubom.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u FK Sarajevo. Ovo je veliki klub i smatram da je ovo jako dobar korak za mene. Radujem se budućnosti u ovom klubu.", rekao je Adukor.

IMG_2057

Adukor je imao priliku već da odradi jedan trening sa ostatkom ekipe Sarajeva. "Utisci sa prvog treninga su jako dobri. Sarajevo ima jednu mladu i kvalitetnu ekipu sa mnogo talenata. Nadam se da ću napraviti svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba.", dodao je naš novi fudbaler.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj igrač, koji je visok 186 cm, igrao je u Švedskoj, Francuskoj, Portugalu, a posljednji angažman je imao u OFI Kreta iz Grčke. Za U-23 reprezentaciju Gane Adukor je sakupio 2 nastupa, a vrijedi istaći da će ovaj igrač, zbog složenosti procedure registracije igrača sa afričkog kontinenta propustiti predstojeće dvije ligaške utakmice našeg kluba. Našem novom fudbaleru želimo puno sreće u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo.