Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Plan zimskih priprema FK Sarajevo
Vijesti

Plan zimskih priprema FK Sarajevo

07.01.2020 u 15:07h

Fudbalski klub Sarajevo će pripreme za proljetni dio sezone 2019/20 započeti u subotu 11. januara, kada će novi šef stručnog štaba Vinko Marinović izvršiti prozivku igrača. Prozivka će biti održana u Trening centru Butmir, gdje će stručni štab obaviti sastanak sa igračima.

U četvrtak i petak, 9. i 10. januara, bit će obavljeni ljekarski pregledi, dok je prvi trening zakazan za ponedjeljak 13. januar.

Bordo tim će 17. januara otputovati u Hercegovinu, gdje će ostati do 21. januara. Tamo će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će mu biti Ljubuški. Nakon toga je planiran povratak za Sarajevo, a potom put na drugi dio priprema u Antaliju, gdje će boraviti od 29. januara do 10. februara. Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj bit će naknadno utvrđen.

Prvotimci već treniraju individualno prema rasporedu kondicionog trenera i spremni će dočekati početak priprema za nastavak sezone. Sezona se nastavlja 22. februara, kada će  Sarajevo u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti Tuzla City.