Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Po uzoru na velike klubove
Vijesti

Po uzoru na velike klubove

27.08.2012 u 14:38h

Saradnja Vakufske banke d.d. Sarajevo i FK Sarajevo, kroz koju bi simpatizeri i navijači FK Sarajevo uskoro mogli dobiti kreditnu ili debitnu karticu sa brendom FK Sarajevo, mogla bi biti uspješno nastavljena po uzoru na klubove iz inostranstva i regiona.

- "Krajem 2011. godine, menadžment FK Sarajevo predložio je Vakufskoj Banci kobrendiranje kreditne ili debitne kartice, sa brendom FK Sarajevo. U proteklih šest mjeseci, ekspertni tim Vakufske banke radio je na pripremi ovog projekta, a u narednom periodu ćemo održati sastanak kako bismo precizirali sve detalje", riječi su g. Edisa Kusturice, izvršnog direktora Vakufske Banke d.d. Sarajevo.

U FK Sarajevo smatraju da će projekat biti znatno uspješniji ako se uključe i drugi premijerligaški klubovi, poput FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež iz Mostara, NK Čelik iz Zenice, te FK Sloboda iz Tuzle.

- "Vakufskoj banci smo predložili da u projekat uključe i ostale fudbalske klubove u gradovima gdje Banka ima svoje klijente, tako da će, na našu inicijativu, koncept ovog projekta biti prezentovan i njima." - kazao je generalni direktor FK Sarajevo, Dino Selimović.

Kartice sa brendom FK Sarajevo omogućit će vlasnicima plaćanje kod svih trgovaca koji prihvataju VISA kartice, podizanje gotovine na svim ATM-ovima ili POS-ovima, koji su u mreži VISA-e, te plaćanje putem interneta kod svih internet trgovaca.

- "Osnovna prednost ovakve vrste kartice jeste to što klijent koristi isključivo svoja sredstva, odnosno sredstva koja je uplatio na kartični račun. Zbog toga, ovakva kartica pruža klijentu dodatnu sigurnost u slučaju gubitka, krađe ili eventualne pronevjere kartice prilikom bilo kakvog korištenja." - pojašnjava Kusturica.

- "Procedura za odobravanje i izdavanje kartica je jednostavna i trajala bi maksimalno 10 radnih dana. Zaista, za sve navijače i simpatizere klubova, brendirana VISA kartica je idealan proizvod." - zaključio je izvršni direktor Vakufske Banke.
Također, FK Sarajevo smatra da je ovaj projekat dugoročan, te da bi realizacijom istog svi klubovi učesnici imali korist.

- "U FK Sarajevo se nadamo da ćemo u narednih mjesec dana dostići broj od ukupno 3.000 članova Kluba, i po tome smo sigurno broj jedan u Bosni i Hercegovini. Našim članovima na ovaj način želimo uzvratiti kroz različite pogodnosti i popuste, te se nadamo da će i svi privredni subjekti koji osjete interes kontaktirati klub u vezi svojih ideja" - za kraj je izjavio generalni direktor FK Sarajevo.