Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda nad NK Široki Brijeg za osam bodova prednosti
Vijesti

Pobjeda nad NK Široki Brijeg za osam bodova prednosti

03.04.2021 u 19:00h

FK Sarajevo je danas u utakmici 24. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao ekipu Širokog rezultatom 1:0 i time povećalo svoju prednost u odnosu na rivale na osam bodova.

FK Sarajevo je utakmicu započeo u sljedećem sastavu: Kovačević, Miličević, Dupovac, Oremuš, Pidro, Pejović, Adukor, Fanimo, Milanović, Mešanović, Handžić.

Utakmica je započela inicijativom Bordo ekipe, ipak prvu pravu priliku vidjeli smo tek u sedmoj minuti utakmice, kada je Fanimo postigao efektan pogodak za vodstvo od 1:0. Samo tri minute kasnije Široki je postigao pogodak koji je poništen zbog faula u napadu. Nakon toga Sarajevo je imalo još nekoliko dobrih prilika preko Mešanovića, Handžića i Milanovića, ali se rezultat nije mijenjao. Sa druge strane ekipa Širokog nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti golu domaćih, te su uputili samo dva udarca prema golu Kovačevića u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu vidjeli smo par prilika na obje strane, Sarajevo je moglo doći do ubjedljivije pobjede, ali i Široki do jednog boda. Najveću priliku za Bordo tim propustio je Jukić kada je u situaciji jedan na jedan pucao u golmana gostiju. Sa druge strane Široki je najviše prijetio preko dobro raspoloženog Jurilja, a pomenuti igrač je propustio dobru priliku za svoju ekipu sredinom drugog poluvremena kada je njegov udarac otišao zamalo pored gola. Do kraja rezultat se nije mijenjao te je Sarajevo upisalo vrijednu pobjedu.

Nakon 24. kola ekipa Sarajeva i dalje zauzima prvu poziciju na tabeli, sa prednošću od osam bodova u odnosu na prve pratioce, a izabranike Vinka Marinovića sada očekuje prva utakmica polufinala Kupa BiH protiv FK Tuzla City.