Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda nad Olimpikom golovima Tatara i Fanima
Vijesti

Pobjeda nad Olimpikom golovima Tatara i Fanima

22.11.2020 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu petnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Olimpik. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom, a golove su postigli Tatar i Fanimo. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Šerbečić, Hebibović, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar, Fanimo i Handžić. 

Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo je držao inicijativu, ali nismo vidjeli pregršt prilika. U 13. minuti prva šansa za Sarajevo, Handžić postiže pogodak, ali glavni sudac signalizira prekršaj u napadu. U 20. minuti pokušaj Tatara brani Hadžić. U 27. minuti isti igrač pogađa gol gostiju i dovodi Sarajevo u vodstvo. Nakon centaršuta Hebibovića, nesporazum između golmana i štopera gostiju koristi Tatar i šalje loptu iza leda Hadžića. U 34. minuti Hebibović šutira preko gola. Do kraja poluvremena smo još vidjeli dobar šut Đokanovića pored gola, te se na pauzu otišlo istim rezultatom, 1:0 za Sarajevo.

Drugi dio susreta je obilježila velika inicijativa Sarajeva i pored vodstva. Počelo je odličnom šansom za Fanima u 53. minuti, izašao je sam pred Hadžića, ali golman gostiju ipak brani njegov udarac. U 56. minuti dobra šansa za Handžića, ali on slabo šutira. U 59. minuti Sarajevo povećava vodstvo. Rahmanović sjajno proigrava Tatara, on je na drugoj strani vidio samog Fanima, uposlio ga, a njemu nije bilo teško da poveća vodstvo bordo ekipe. U 66. nova dobra šansa za Fanima, ali je Hadžić opet na vrhuncu zadatka. U 85. lijepa šansa za Sarajevo, Tatar proigrava Jukića, on traži Handžića, ali njega lopta ipak pogađa u ruku. Do kraja susreta Sarajevo je i dalje prijetilo, ali je utakmica završena rezultatom 2:0.

Sarajevo je i dalje prva ekipa Premijer lige BiH, bez poraza sa osvojenih 37 bodova, 7 ispred prvog pratioca. Iduće kolo bordo ekipa gostuje u Mostaru ekipi Veleža.