Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda nad Radnikom za kraj sezone u Premijer ligi
Vijesti

Pobjeda nad Radnikom za kraj sezone u Premijer ligi

23.05.2021 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 32. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Radnik na stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica je završena rezultatom 3:0, a strijelci za Bordo ekipu bili su Mešanović, Jukić i Velkoski.

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sastavu: Kovačević, Dupovac, Adukor, Hebibović, Pidro, Oremuš, Miličević, Milanović, Fanimo, Velkoski, Mešanović.

Nije bilo većih prilika sve do 13. minute kada smo vidjeli prvu šansau na meču i to za goste. Vušurović je izašao sam na Kovačevića, ali je golman Sarajeva loptu izbacio u korner. Pet minuta kasnije Đurić iz teške pozicije glavom puca pored gola. Domaća ekipa uzvraća u 26. minuti, kombinovali su Mešanović i Hebibović, ali Hebibović je pogodio samo golmana Radnika koji je na vrijeme istrčao sa svog gola. U 30. minuti dobra šansa za Bordo ekipu, ali Bilobrk sjajno brani udarac Velkoskog, kojeg je prethodno uposlio Fanimo, te se sa rezultatom 0:0 otišlo na odmor.

Do prvog gola je Sarajevo stiglo u 60. minuti, a strijelac je bio Jasmin Mešanović nakon odlične reakcije i centaršuta Pidre. Nedugo nakon toga, Sarajevo je drugim golom osiguralo pobjedu, Jukić nakon sjajnog solo prodora matira golmana gostiju za 2:0. Velkoski je u 68. minuti uspješno realizovao jedanaesterac, te je tako postigao treći pogodak za Bordo ekipu i ispostaviće se za konačan rezultat od 3:0.

Za Sarajevo je sezona završena ovom utakmicom, budući da je u 33. kolu trebalo da igra meč sa Olimpikom, ali kako su Vukovi s Otoke istupili iz lige, za zelenim stolom će bordo timu pripasti pobjeda zvaničnim rezultatom 3:0.