Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda nad Slobodom za uspješan kraj godine bez poraza
Vijesti

Pobjeda nad Slobodom za uspješan kraj godine bez poraza

12.12.2020 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas na Stadionu Asim Ferhatović Hase odigrao utakmicu devetnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Sloboda iz Tuzle. Meč je završen pobjedom bordo ekipe 2:1. Strijelac oba pogotka za Sarajevo bio je Benjamin Tatar. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Hodžić, Đokanović, Sušić, Tatar, Velkoski, Fanimo i Handžić. 

Utakmica je počela velikom ofanzivom bordo ekipe, već u 11. minuti Tatar pokušava, ali je to izblokirala odbrana Slobode. U 18. minuti ponovo pokušava isti igrač, ali odbrana Slobode je opet na visini zadatka. Što nije uspio tada, u 21. minuti jeste. Velkoski odlično krade loptu na sredini terena, uposlio je Tatara, a on rutinski matira golmana Slobode za 1:0. U 26. je već bilo 2:0. Handžić ponovo upošljava večeras maestralnog Tatara koji postiže svoj drugi pogodak na utakmici. U 35. Sušić pokušava, ipak izblokiran. U 37. Velkoski iz blizine šutira preko gola. To je ujedno bila i posljednja šansa u prvom dijelu, na pauzu se otišlo rezultatom 2:0.
Drugo poluvrijeme je počelo jako loše za Slobodu, već u 49. minuti direktan crveni karton dobio je Devedžić. Nakon crvenog Sarajevo je diktiralo tempo, ali gosti su ipak uspjeli doći do pogotka. U 54. Đokanović ne pogađa iz izgledne situacije. U 63. minuti, Dupovac šutira preko gola iz kornera. U 72. gol za goste, Maksimović iz solo prodora pogađa za 2:1. Do kraja je Sloboda slabo pokušavala, Sarajevo je prijetilo iz kontri, ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo je jesenji šampion m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na pauzu ide sa 9 bodova prednosti ispred prvog pratioca.