Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda protiv ekipe Levskog na drugoj pripremnoj utakmici u Umagu
Vijesti

Pobjeda protiv ekipe Levskog na drugoj pripremnoj utakmici u Umagu

02.02.2021 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas na stadionu u Umagu odigrao drugu prijateljsku utakmicu na zimskim pripremama, a protivnik je bila ekipa Levskog iz Sofije. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom 1:0, a jedini strijelac na meču bio je Haris Handžić.

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Đokanović, Sušić, Pejović, Velkoski, Jukić i Handžić.

Prvo poluvrijeme nije donijelo toliko ozbiljnih prilika i situacija pred oba gola, a susret je započeo šansom za goste na današnjoj utakmici, ekipu Levskog, u 11. minuti, ali se odbrana Sarajeva nije mnogo zabrinula. Prvi šut smo tek vidjeli u 20. minuti, testiran je Kovačević, ali bez puno problema za golmana lidera Premijer lige BiH. U 30. minuti jedina ozbiljna šansa u prvom poluvremenu, nakon kornera pokušava Mochev, ali lopta ide pored gola Sarajeva. Do kraja smo vidjeli još jedan pokušaj, Jukić je šutirao preko gola gostiju, te se na pauzu otišlo bez golova.

Možda i najbitniji detalj na utakmici se desio na poluvremenu kada je u igru ušao Benjamin Tatar, te je bordo ekipa počela igrati dosta ofanzivnije. U 56. minuti, nakon par ozbiljnih napada, Sarajevo dolazi do vodstva. Jako lijepu akciju odigrali su Sušić i Tatar, a drugi sjajno upošljava Handžića koji izlazi 1 na 1 sa golmanom Levskog i odlično ga matira za vodstvo. Nakon ovog pogotka ekipa Levskog je odlučila krenuti malo ofanzivnije što je otvorilo dosta prostora ekipi Sarajeva za kontre. Jednu takvu smo vidjeli u 61. minuti kada Handžić sjajno krade loptu na sredini terena i sam kreće ka golu gostiju. U kontri mu se pridružio Đokanović kojeg on sjajno upošljava, ali golman Levskog Mihaylov, kao i skoro na cijeloj utakmici, spašava bugarsku ekipu od novog pogotka. U nastavku akcije Pejović ponovo stavlja na muke Mihaylova, ali on brani njegov udarac. U 65. minuti isti igrač silovito šutira, ali golman gostiju ponovo na visini zadatka. U 76. minuti Velkoski šutira preko gola. Odbrana Sarajeva se odlično pokazala na ovom susretu, gosti od početka do kraja nisu uspjeli napraviti nijednu ozbiljnu šansu, te je ostalo 1:0 za ekipu Sarajeva.

Fudbalski klub Sarajevo sada očekuje treća i ujedno posljednja pripremna utakmica na terenima u Umagu, a ona se igra 8.2. protiv ekipe Triglava iz Kranja.