Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda protiv ekipe Olimpika
Vijesti

Pobjeda protiv ekipe Olimpika

30.01.2019 u 17:35h

U Trening centru Butmir danas je odigrana prijateljska utakmica između ekipa Sarajeva i Olimpika. Bordo tim je slavio rezultatom 3:1. Golove su postigli Šišić, Cruz i Salčin za Sarajevo, dok je jedini strijelac za Olimpik bio Osmanović.

Početni sastav FK Sarajevo: Džafić, Cruz, Šabanović, Stanojević, Lazić, Šišić, Bekić, Šofranac, Halilović, Handžić i Dupovac.

Priliku za igru u nastavku su dobili: Dizdarević, Jahić, Mustafić, Salčin, Đokanović, Resić i Kurdić.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Aladin Šišić u 40. minuti, a samo 4 minuta kasnije pogotkom Osmanovića, Olimpik je izjednačio.

Početkom drugog poluvremena izvršeno je nekoliko izmjena. Cruz, koji je na probi u FK Sarajevo, postiže pogodak za vodstvo  u 63. minuti, a samo dva minuta kasnije Salčin pogađa za konačnih 3:1.

Husref Musemić: “Rezultat uopšte nije toliko bitan. Zadovoljan sam sa dosta stvari. Odigrali smo dobru utakmicu, pravu pripremnu. Bilo je dosta trke, agresivnosti, tako da sam zadovoljan. Konačni rezultat je samo plod svega navedenog”.

Bordo tim u petak putuje u Antaliju gdje će se obaviti drugi dio priprema, a već u subotu igrače očekuje prijateljska utakmica protiv FC Shkupi (Makedonija).