Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda protiv NK Triglav na posljednjoj utakmici u Umagu
Vijesti

Pobjeda protiv NK Triglav na posljednjoj utakmici u Umagu

08.02.2021 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao posljednju prijateljsku utakmicu na zimskim pripremama u Umagu, a protivnik je bila ekipa Triglava iz Kranja. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom 1:0, a jedini strijelac na meču bio je Zinedin Mustedanagić.

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Džafić, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Đokanović, Sušić, Pejović, Velkoski, Fanimo i Cmiljanić. U igru su ulazili: Kanurić, Salčin, Bešić, Hodžić, Ramić, Mustedanagić, Jukić, Hebibović i Dervišagić.

Fudbalski klub Sarajevo je kroz cijelu utakmicu vodio glavnu riječ, što se moglo vidjeti odmah početkom susreta. Bordo ekipa je krenula ofanzivno i do kraja meča nije prestajala prijetiti golu gostiju. Na prvi ozbiljan pokušaj smo čekali do 28. minute kada Oremuš odlično prolazi po strani, šalje sjajan centaršut, a Velkoski šutira zamalo pored stative gola Triglava. Odmah iz idućeg napada novi igrač bordo ekipe Boris Cmiljanić se dobro snalazi na ivici kaznenog prostora, rješava se svog čuvara, te silovito šutira malo preko gola. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva pokušaja Pejovića, ali u oba navrata šutira pored gola, te se na pauzu otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u istom maniru kao i prvo. Sarajevo je držalo loptu u svom posjedu, a Triglav pokušavao iz par kontra-napada. U 54. minuti lijepa solo akcija Sušića, ipak šutira pored gola. U 57. Miličević pokušava iz slobodnog udarca, ali bezuspješno. U 67. minuti Jukić izlazi sam na golmana Triglava, ali ne koristi priliku. U 72. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Lijepu akciju bordo tima završava Mustedanagić odličnim prizemnim udarcem sa 20 metara. Iako je Sarajevo bilo u vodstvu, do kraja utakmice i dalje smo gledali napadačku igru. U 78. i 82. minuti dva šuta Jukića i Hebibovića, ali oba puta igrači Sarajeva šutiraju preko gola. U idućem napadu griješi odbrana Triglava, ali Mustedanagć ipak nije uspio iskoristiti priliku. U zadnjim trenucima susreta slovenačka ekipa je mogla do izjednačenja, ali se iskazao Kanurić i odlično odbranio šut, te je utakmica završila pobjedom Sarajeva rezultatom 1:0. 

Utakmica protiv Triglava je bila posljednja na pripremama u Umagu za Fudbalski klub Sarajevo, a sada se bordo ekipa vraća u glavni grad gdje će obaviti posljednji dio priprema pred početak druge polusezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.