Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda protiv Radnika na Koševu
Vijesti

Pobjeda protiv Radnika na Koševu

15.08.2021 u 22:00h

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu petog kola M:tel Premijer lige BiH protiv ekipe FK Radnik Bijeljina. Utakmica je završena pobjedom Bordo ekipe rezultatom 2:1. Strijelci za Sarajevo bili su Bagarić i Bodul, dok je za Radnik pogodio Popara. 

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sastavu: Dizdarević, Šabanović, Kurdić, Palić, Pidro, Đokanović, Ramić, Hebibović, Bodul, Kobiljar, Bagarić.


Od početka susreta Sarajevo je imalo potpunu inicijativu, a u 12. minuti već je bilo 1:0. Bodul je centrirao loptu u kazneni prostor, a Bagarić efektno pogodio za vodstvo. U 30. minuti Ramić šutira preko gola. U 39. minuti dobar prodor Šabanovića, on ostavlja loptu za Bagarića koji je fauliran u kaznenom prostoru, te je sudija Njegomirović pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Darko Bodul, te se sa rezultatom 2:0 otišlo na pauzu. 

Drugo poluvrijeme počinje dobrom prilikom za Sarajevo, Ramić šutira, ali direktno u golmana gostiju. U 57. minuti Tahrić je šutirao, lopta završava na prečki gola Dizdarevića. U 65. Radnik smanjuje rezultat na 2:1, pogodio je Popara. Do kraja susreta Radnik je lagano pokušavao stići do pogotka, ali Sarajevo je ipak nastavljalo kontrolisati igru, te je utakmica završila pobjedom Bordo ekipe.


U idućem kolu Fudbalski klub Sarajevo gostuje na Tušnju tuzlanskoj Slobodi.