Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjeda u Krupi za prolaz u 1/4 finale Kupa BiH
Vijesti

Pobjeda u Krupi za prolaz u 1/4 finale Kupa BiH

21.10.2020 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Krupa na Vrbasu. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom 2:4, a golove su postigli Galić (AG) Rahmanović (2) i Fanimo, dok su za domaće pogađali Makitan i Blažević. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Džafić, Pidro, Miličević, Šerbečić, Hodžić, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar Velkoski i Ahmetović. 

Od početka utakmice Fudbalski klub Sarajevo pokazuje kako će se odvijati utakmica, već u 8. minuti gosti dolaze do pogotka. Nakon ubačaja Tatara, Galić skreće loptu u vlastitu mrežu. Nakon gola, Tatar je imao dvije odlične prilike u dvije minute. U 16. minuti izlazi sam na Kolaka, ali on ipak brani njegov udarac, a iz idućeg napada, Hodžić upošljava Tatara, ali on šutira preko gola. U 22. minuti dobre prilike za Ahmetovića i Rahmanovića, ali bez promjene rezultata. Ipak, u 24. minuti bordo ekipa povećava vodstvo. Velkoski ubacuje iz kornera, a Rahmanović odlično pogađa za 0:2. U 33. minuti Miličević odlično šutira, ali lopta ide zamalo pored gola. U 36. minuti Maksimović pravi prekršaj na ivici kaznenog prostora, a Rahmanović ne propušta priliku. Sjajno izvodi slobodan udarac i drugi put na današnjoj utakmici pogađa gol domaćih za 0:3, te se na odmor otišlo sa tim rezultatom.

U drugom dijelu susreta Sarajevo je prepustilo inicijativu domaćima, koji prvi put prijete u 54. minuti, ipak Džafić odlično reaguje. U 59. minuti opet dobra prilika za Tatara, ali rezultat ostaje isti. U 62. minuti Krupa dolazi do prvog pogotka, nakon slobodnog udarca Makitan je najviši u skoku. U 70. minuti Hebibović pokušava sa distance neuspješno, ali u 72. minuti odlično upošljava Fanima koji postiže novi pogodak za Sarajevo. U 80. minuti gosti prijete, ali lopta ide preko gola, a u 82. Blažević stavlja 'tačku na i' na ovom susretu. Nakon jedne akcije domaćih najbolje se snalazi i pogađa mrežu Džafića i utakmica završava rezultatom 2:4 i prolazom bordo ekipe u četvrtfinale Kupa BiH. 

Fudbalski klub Sarajevo sada očekuje utakmica protiv istog protivnika, ovaj put u M:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.