Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Pobjednički niz nastavlja se i u novoj sezoni
Vijesti

Pobjednički niz nastavlja se i u novoj sezoni

02.08.2020 u 19:55h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao prvu utakmicu u novoj sezoni M:tel Premijer Lige Bosne i Hercegovine, a protivnik je bila ekipa FK Krupa iz Krupe na Vrbasu. Utakmica je završena pobjedom ekipe Sarajeva rezultatom 0:2, a strijelci pogodaka su bili Velkoski i Tatar sa bijele tačke.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Hodžić, Šerbečić, Miličević, Salčin, Oremuš, Đokanović, Tatar, Jukić, Velkoski i Handžić.

Ekipa Krupe je dobro otvorila meč, ali prvu priliku na utakmici ima ekipa Sarajeva, Tatar u 4. minuti šutira pored gola. Isti igrač ima šansu i u 16. minuti, nakon lijepe akcije ipak slab udarac. U 18. minuti priliku ima Ivan Jukić, ali njegov pokušaj glavom odlazi preko gola nakon ubačaja Tatara. U 26. bordo tim je imao dobru šansu iz slobodnog udarca, ali Handžić šutira pravo u golmana Krupe, a odmah iz idućeg napada dobar šut Đokanovića, ali Kolak je opet na visini zadatka. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnih prilika, te se na pauzu otišlo sa rezultatom kojim je i započeo današnji susret.

Sarajevo ekspresno otvara drugo poluvrijeme. Sve je počelo već u 47. minuti kada bordo tim dolazi u vodstvo. Lijepu akciju po desnoj strani je započeo Jukić, poslao loptu za Tatara koji sjajno ubacuje loptu u šesnaesterac, gdje Mandić, uz malu pomoć Velkoskog, šalje loptu u vlastiti gol. Odmah u idućem napadu, nova prilika. Jukić, pa odmah poslije njega Tatar iz vrlo dobre prilike šutiraju direktno u golmana Krupe. U 66. minuti, dobra prilika za ekipu Krupe. Dujaković dobro šutira sa 20 metara, ali Kovačević odlično reaguje. U 69. minuti, jedanaesterac za Sarajevo. Handžić je šutirao glavom, lopta pogađa Makitana u ruku, a Mateo Musa pokazuje na bijelu tačku. Benjamin Tatar koristi priliku i povećava prednost aktuelnog šampiona na 2:0, a treba naglasiti da je ovo Makitanu bio drugi žuti karton na meču, te je morao ranije pod tuš. U 90. minuti, najbolja prilika na utakmici za domaću ekipu. Andrejić je odlično prošao po lijevoj strani i uputio sjajan udarac ka golu Kovačevića, ali ipak pogađa stativu. To je ujedno bila i posljednja šansa i utakmica je završena rezultatom 0:2 za FK Sarajevo.

Na današnjoj utakmici su debitovala dva igrača za bordo ekipu, Matthias Fanimo kao novo pojačanje i mladi Faruk Hodžić, koji je debitovao sa 16 godina. FK Sarajevo idući vikend gostuje ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je ovo kolo poražena od ekipe Borca iz Banja Luke rezultatom 6:0.