Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Podmlađeno Sarajevo savladalo Slobodu u Tuzli
Vijesti

Podmlađeno Sarajevo savladalo Slobodu u Tuzli

21.08.2021 u 21:00h

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu šestog kola M:tel Premijer lige BiH protiv ekipe FK Sloboda Tuzla. Utakmica je završena pobjedom Bordo ekipe rezultatom 1:2. Strijelci za Bordo ekipu bili su Bodul i Ramić, a za Slobodu je pogodio Beganović. 

Za FK Sarajevo su igrali: Dizdarević, Šabanović, Kurdić, Trako, Pidro, Đokanović, Ramić, Hebibović, Bodul, Kobiljar, Bagarić.

Od početka susreta domaća ekipa je imala malo veću inicijativu, prvi pokušaj na susretu je bilo djelo Beganovića, ali u 15. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Sjajan kontra-napad Bordo ekipe, Šabanović centaršutem pronalazi Bodula koji lagano posprema loptu iza leđa Bukvića. U 17. minuti Balić pokušava, lopta ide pored gola. Sloboda je do kraja poluvremena polu-prilikama pokušavala doći do pogotka, ali je najbolju šansu imao Bagarić u 28. minuti. U 45. minuti gosti su tražili jedanaesterac, ali Bandić se nije oglasio, te do kraja nismo vidjeli ozbiljnije prilike. 

Drugo poluvrijeme bolje otvara Bordo ekipa, a već u 47. je bilo 0:2. Maestralan solo-prodor Ramića koji je započeo na skoro 70 metara od gola domaćih, nanizao je par igrača, te sjajno savladao Bukvića. Sloboda je ponovo, kao i u prvom dijelu pokušavala stići do pogotka, ali nisu uspjevali ući u ozbiljnije šanse. U 81. minuti Sarajevo je ostalo sa igračem manje, Šabanović je dobio drugi žuti karton. U 87. dobra prilika za Veselinovića, ali Pidro odlično blokira njegov udarac. U 96. minuti Sloboda smanjuje rezultat na 2:1, Beganović je pogodio, te je tim rezultatom završen susret. 

U idućem kolu Fudbalski klub Sarajevo dočekuje Široki Brijeg na stadionu Asim Ferhatović Hase.