Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poraz od Borca na Koševu
Vijesti

Poraz od Borca na Koševu

17.04.2021 u 21:00h

FK Sarajevo je danas u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH poražen od ekipe Borca rezultatom 0:2.

FK Sarajevo je započeo utakmicu u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Hodžić, Adukor, Đokanović, Sušić, Jukić, Mešanović i Handžić.

Sarajevo je bolje otvorio meč. Stvorili su bordo igrači pritisak na samom početku meča, a vrijedi izdvojiti pokušaje Mešanovića i Handžića u uvodnim minutama meča. Sve do 28. minute meča nije bilo velikih šansi na Koševu, a zatim šut Sušića glavom brani golman gostiju i tako spašava svoju ekipu. Šest minuta kasnije Borac je poveo sa 0:1, a pogodak za vodstvo gostiju postigao je Goran Zakarić. Bila je to brza kontra gostiju. Vranješ je probio po lijevoj strani, upislio je Mehanovića kojem Kovačević skida zicer, ali lopta dolazi do Zakarića koji šalje loptu u mrežu i postiže pogodak za vodstvo. Sarajevo je kontrolisalo loptu i u ostatku prvog dijela. Međutim, nije Bordo tim stvorio veću šansu pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

U drugom poluvremenu Sarajevo je očekivano stvaralo pritisak na odbranu Borca, ali bezuspješno. Borac je dobro zaustavljao sve pokušaje domaćeg tima, a zatim u 69. minuti na scenu ponovo stupa Goran Zakarić koji postiže i drugi gol danas. Do kraja Sarajevo napadalo i stvaralo prilike, ali izostala je realizacija, te gostujuća ekipa ostvaruje vrijednu pobjedu kojom su se približili ekipi Sarajeva na dva boda zaostatka.

U idućem kolu Sarajevo ide u goste kod ekipe mostarskog Zrinjskog.