Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poraz od NK Domžale na prvoj pripremnoj utakmici u Umagu
Vijesti

Poraz od NK Domžale na prvoj pripremnoj utakmici u Umagu

30.01.2021 u 15:00h

Fudbaleri Sarajeva poraženi su u pripremnom susretu odigranom u Umagu od Domžala rezultatom 1:4.

Sarajevo je ovu utakmicu odigralo u sljedećem sastavu: Džafić, Bešić, Miličević, Hebibović, Hodžić, Pejović, Ramić, Varešanović, Milanović (od 46. Jukić), Tatar i Dervišagić.

Loše je Sarajevo ušlo u meč jer je već u trećoj minuti slovenački tim odigrao odličnu akciju i došao je do vodstva preko Arnela Jakupovića. Nakon primljenog gola Sarajevo je zaigralo znatno bolje i u nekoliko navrata zaprijetilo je Slovencima, a izdvojili su se pokušaji Dervišagića i Tatara. Ipak, i drugi gol na utakmici postiže Domžale. Nakon slobodnog udarca i gužve u kaznenom prostoru Sarajeva, Gaber Dobrovoljc je postigao pogodak. Rezultatom 2:0 za Domžale otišlo se na odmor.

Sjajno je bh. prvak otvorio nastavak utakmice, pošto je Ivan Jukić pogodio u 50. minuti. Mladi fudbaler Sarajeva Dervišagić mogao se proslaviti i donijeti svom timu izjednačenje u 68. minuti, no nije se dobro snašao u obećavajućoj situaciji pred golom Slovenaca. Uslijedila je kazna. Samo četiri minute kasnije za 3:1 pogađa Martinovič i tada je bilo jasno da će Domžale do trijumfa. Konačnih 4:1 tri minute prije kraja postavio je novim golom Martinovič.

Bordo ekipu očekuju još dvije pripremne utakmice u Umagu protiv PFC Levski i NK Triglav.