Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poraz od NK Široki Brijeg u 1/8 finala Kupa BiH
Vijesti

Poraz od NK Široki Brijeg u 1/8 finala Kupa BiH

02.10.2019 u 21:17h

Fudbaleri FK Sarajevo okončali su takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u susretu 1/8 finala na Pecari poraženi od NK Široki Brijeg rezultatom 3:2.

Za Sarajevo su večeras igrali: Kovačević, Lazić, Šerbečić, Šabanović (52' Tatar), Hodžić, Gavrić (58' Rahmanović) Đokanović, Hebibović, Velkoski, Milanović (72' Letić), Handžić.

Široki Brijeg je zaprijetio već u 7. minuti. Zvonimir Vukoja je šutirao, a Vladan Kovačević odbranio njegov udarac. Isti igrač je pokušao u 20. minuti, ali je lopta pogodila prečku.

Igrala se 31. minuta, kada je Dino Ćorić pogodio za vodstvo Širokog Brijega. Nije se dugo čekalo na izjednačenje, koje je uslijedilo u 38. minuti. Halid Šabanović je pokušao ubaciti, a lopta je završila u mreži domaćina za 1:1.

Anel Hebibović se u 39. minuti našao jedan na jedan s golmanom domaćih Dariom Miškićem, koji je bio uspješniji. Sarajevo je pred kraj prvog dijela, tačnije u 43. minuti, zaprijetilo preko Harisa Handžića i Andreja Đokanovića, ali je ostalo 1:1.

Haris Handžić je imao priliku u 55. minuti, ali mu je odbranio golman domaćih. Nakon što je Toni Jović u 58. minuti propustio veliku šansu, Sarajevo je u 60. došlo do vodstva. Strijelac za 1:2 bio je Anel Hebibović.

Široki Brijeg u 75. minuti stiže do izjednačenja golom Dominika Kovačića. Nakon toga je uslijedio prekid jer je s tribina pogođen Anel Hebibović. Igrači su se vratili na teren poslije tačno 22 minute, a samo što je susret nastavljen domaći preokreću rezultat. Pogodio je u 78. minuti Ivan Enin.

Domaći su susret završili s igračem manje jer je u 85. minuti isključen Petar Franjić.

FK Sarajevo narednu utakmicu igra u subotu u sklopu 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH, kada gostuje HŠK Zrinjski. Susret Pod Bijelim Brijegom igra se od 15:30 sati.