Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poraz od Zrinjskog na Koševu
Vijesti

Poraz od Zrinjskog na Koševu

31.07.2021 u 23:00h

Fudbalski klub Sarajevo danas je u okviru trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen na Koševu od ekipe Zrinjskog rezultatom 0:2.

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sljedećem sastavu: Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Šabanović, Pidro, Đokanović, Palić, Bodul, Bagarić, Fanimo, Cmiljanić.

Bordo tim je zaprijetio već u drugoj minuti kada je Matthias Fanimo šutirao iskosa sa desne strane sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola. Nedugo nakon toga zaprijetio je i Zrnjski kada je Dragan Juranović šutirao iskosa sa lijeve strane, a Belmin Dizdarević je bio siguran i uhvatio loptu. U 15. minuti Zrinjski je dobio priliku povesti iz penala kada je Numan Kurdić igrao rukom u kaznenom prostoru. Nemanja Bilbija je pokušao pogoditi "panenkom", ali je Dizdarević ostao na sredini gola i bez problema uhvatio loptu. U 21. minuti Bilbija se pokušao iskupiti za promašeni penal kada je šutirao iz peterca, ali je promašio čitav gol. U 25. minuti Mostarci su poveli. Ivan Bašić je ubacio sa lijeve strane, Selmir Pidro je na drugoj stativi loše reagovao i dopustio Mariju Tičinoviću da matira Dizdarevića glavom za 1:0.Tri minute kasnije Boris Cmiljanić je mogao poravnati rezultat, no iskosa sa lijeve strane sa šest metara je pogodio samo vanjski dio mreže. Zrinjski je udvostručio prednost u 35. minuti kada je nakon lijepe akcije Bilbija petom ostavio loptu za Bašića koji šutira precizno i pogađa Dizdarevićevu mrežu za 2:0.

Sarajevo je u drugom poluvremenu krenulo po barem bod. U 49. minuti lopta je nakon duge akcije došla do Halida Šabanovića koji sa desetak metara šutira visoko preko gola i upropaštava najbolju priliku za Bordo tim do tog trenutka. Zrinjski se orijentisao na kontre, a nakon jedne u 56. minuti i ubačaja sa lijeve strane Tičinović je bio sam ispred Dizdarevića, ali je šutirao pravo u golmana domaćih. Sve nade Sarajeva da bi moglo doći do boda su ugašene u 81. minuti kada je kapiten Amer Dupovac nakon žestokog starta na centru nad Bašićem dobio direktan crveni karton. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja i Zrinjski je odnio puni plijen sa Koševa, dok je Sarajevo doživjelo drugi uzastopni poraz ove sezone u prvenstvu kod kuće i treći put ukupno u svim takmičenjima.

U sljedećem kolu Bordo ekipa gostuje u Prijedoru ekipi Rudara.