Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
PORAZ U TREBINJU ZA KRAJ POLUSEZONE
Vijesti

PORAZ U TREBINJU ZA KRAJ POLUSEZONE

20.11.2022 u 15:00h

Fudbaleri Sarajeva doživjeli su poraz na gostovanju kod ekipe Leotara u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0. Domaćini su bili bolja ekipa kroz cijeli tok meča i na kraju sasvim zasluženo osvojili 3 boda nanijevši našem timu već sedmi poraz u blijedoj polusezoni. 

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, a Leotar je do vodstva stigao na samom otvaranju drugog dijela. Nakon jednog prekida i centaršuta Pervana lopta je završila iza leđa Šahinovića. Vrlo brzo nakon vodećeg gola Leotar je uduplao svoju prednost i to opet preko Pervana. Bio je to jedan od ljepših golova u ovoj sezoni Premijer lige, Pervan se oslobodio Đokanovića i Abubakara i silovito poslao loptu pod prečku Šahinovića za 2:0. 

Sarajevo je polusezonu okončalo na 5. mjestu na tabeli sa omjerom 7-4-7 i gol razlikom 22:25, uz utakmicu manje s obzirom na to da je meč protiv Željezničara odgođen za drugi dio sezone. Premijer liga BiH se nastavlja 25. februara, a naš tim će u prvom meču na proljeće ugostiti Zrinjski.