Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Poruka Uprave FK Sarajevo je jasna: „NE rasizmu!“
Vijesti

Poruka Uprave FK Sarajevo je jasna: „NE rasizmu!“

31.10.2021 u 18:30h

Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora, Josepha Amoaha, Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo želi poručiti i navijačima i široj javnosti:

Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim“, ističe se u saopštenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava ističe da će Klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

„FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti!“, poručio je Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.