Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
POVRATAK NA KOŠEVO OBILJEŽEN TRIJUMFOM
Vijesti

POVRATAK NA KOŠEVO OBILJEŽEN TRIJUMFOM

23.04.2023 u 20:00h

Više od 6 hiljada gledalaca prisustvovalo je povratku fudbalera Sarajeva na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" i pomoglo igračima da upišu vrijedan trijumf u borbi za mjesta koja vode u evropska takmičenja. U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine naš tim je savladao ekipu Tuzla City rezultatom 1-0. 

Jedini gol za Sarajevo postigao je Daniel Avramovski u 28. minuti meča. Trener Varešanović po prvi put ove sezone dao je priliku za igru Musi Muhammedu na poziciji desnog beka, a druga promjena u odnosu na prethodno kolo i utakmicu protiv Leotara bila je na poziciji stopera gdje je Trako zamijenio Iliju Martinovića. Zbog kartona nije bilo Mulalića i Dala Varešanovića. 

U ne naročito kvalitetnoj i zanimljivoj utakmici vrijedi istaći da sudije nisu bile na visini zadatka s obzirom na to da objema ekipama nije priznat po jedan regularan pogodak. Na samom kraju meča novi kapiten FK Sarajevo, Almedin Ziljkić, zaradio je drugi žuti odnosno crveni karton i zbog toga će propustiti gostovanje protiv Zrinjskog u srijedu. Zbog akumulirana tri žuta kartona na tom meču neće biti ni Avramovskog i Vrančića. 

Sarajevo je ovom pobjedom stiglo na diobu trećeg mjesta na tabeli sa 42. boda. Utakmica protiv Zrinjskog u srijedu igra se na stadionu "Bare" u Čitluku sa početkom od 16 sati.