Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Predstavnici FK Sarajevo uručili zahvalnicu ministru Avdiću
Vijesti

Predstavnici FK Sarajevo uručili zahvalnicu ministru Avdiću

17.12.2021 u 17:00h

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo posjetili su danas Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. Tokom susreta s ministrom Samirom Avdićem razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje FK Sarajevo, kao i budućim zajedničkim projektima, koje će klub i Ministarstvo realizirati. 

Delegacija bordo-bijelog kluba istakla je da je dosadašnja saradnja bila veoma kvalitetna. Kako je zaključeno, proaktivnost Ministarstva, česta komunikacija i posjete ministra domaćim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, pokazuju odličan poslovni i prijateljski odnos s njima, ali i sa ženskim fudbalskim klubom SFK 2000.     

Ovom prilikom, predstavnici FK Sarajevo ministru Avdiću uručili su zahvalnicu. 

Ministar Avdić je nakon sastanka kazao da je bilo govora o radu kluba, kako o prvom dijelu sezone, kao i o projektima koje nova uprava ovoga kluba ima namjeru da realizira. 

“Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, obzirom da je Fudbalski klub Sarajevo jednan od onih koje sufinansira Ministarstvo. Podrška sigurno neće izostati, a iskreno vjerujemo i da će sportski rezultati biti na višem i boljem nivou”, naveo je ministar Avdić.  

Na sastanku je zaključeno da će svi zajedno nastojati stvarati nove, sportske vrijednosti u gradu i kantonu. 

"Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Avdiću na podršci u ovoj godini. Saradnja koju imamo važna je za klub, posebno kada uzmemo u obzir da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo jedna od rijetkih institucija koja je čvrsto bila uz FK Sarajevo. Uzimajući u obzir sve poteškoće s kojima se klub suočio, a naročito za vrijeme globalne pandemije, možemo reći da je podrška Ministarstva bila veoma značajna za poslovanje kluba", kazao je Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo.