Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
PREKID U ŠIROKOM BRIJEGU
Vijesti

PREKID U ŠIROKOM BRIJEGU

14.05.2022 u 23:00h

Sarajevo i Široki Brijeg sastali su se u subotu u sklopu 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmica je na kraju prekinuta u 86. minuti kada je sudija Zoran Grbić poslao igrače u svlačionicu.

Do prekida je došlo nakon što su domaći navijači u glavu pogodili Hamzu Čatakovića i Amera Dupovca. Prethodno je Mirko Oremuš oštro fauliran od strane Kristijana Medića, da bi u nastavku poslije gužve koja se stvorila nakon prekršaja sa istočne tribine prema terenu počeli letjeti predmeti.  

Čataković je pogođen u glavu tvrdim predmetom koji najviše asocira na ugašenu baklju, što se jasno može vidjeti na samom snimku utakmice. Par sekundi kasnije Amer Dupovac je pogođen u glavu čašom piva.

Apsurdno je da na terenu nije bilo ljekara hitne pomoći što je veliki propust organizatora i delegata utakmice s obzirom na to da utakmica uopšte ne bi smjela početi bez njegovog prisustva. Čataković i Dupovac su kolima hitne pomoći odvezeni u Dom zdravlja Široki Brijeg, a FK Sarajevo je odbio nastaviti utakmicu.

Rezultat kod prekida glasio je 2:0 za ekipu Širokog Brijega. U prvom poluvremenu Sarajevo je bilo dominantnija ekipa i promašilo tri čiste šanse. U dva navrata neprecizan je bio Dal Varešanović, dok je dobru priliku imao i Mirko Oremuš.

Dugo poluvrijeme donijelo je rano vodstvo Širokog Brijega. Poslije centaršuta nakon prekida u 52. minuti pogodak glavom postiže Vukoja. U 81. minuti bilo je 2:0 za domaći tim, a strijelac gola bio je Mujan. Najbolju šansu u drugom poluvremenu Sarajevo je imalo pri rezultatu 1:0, kada je Čataković iz slobodnog udarca pogodio prečku.    

31. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine 

Široki Brijeg - Sarajevo 2:0 (Vukoja 52’, Mujan 81’) – prekid u 86’ minuti

Stadion Pecara

Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)

Žuti kartoni:  Medić 85’ (Široki Brijeg); Oremuš, Trako, Palić, (Sarajevo)

NK Široki Brijeg: Miškić, Valinčić, Jurić, Bosančić, Medić, Begić (Ćavar 76’), Blagaić (Rozić 76’), Ikić , Vukoja , Mujan, Lukić (Paponja 46’)

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović (Kobiljar 42’), Trako, Dupovac, Pidro (Islamović 72’), Đokanović (Šečerović 56’), Kapić (Palić 56’), Varešanović, Oremuš, Velkoski (Čataković 72’), Bagarić