Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prekinuta prijateljska utakmica protiv WIT Georigia
Vijesti

Prekinuta prijateljska utakmica protiv WIT Georigia

09.02.2019 u 18:30h

Prijateljska utakmica između FK Sarajevo i WIT Georgia prekinuta je u 83. minuti. Nakon starta nad Resićem i utrčavanja stručnog štaba WIT Georgije na teren, a potom i FK Sarajevo, susret je prekinut. 

Do prvog pogotka je došlo već u 11. minuti preko Muselianija. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao iako je bilo par izglednih prilika za Bordo tim. Na samom početku drugog poluvremena, Šišić postiže pogodak za 1:1, a samo par minuta poslije Kapić centrira za Šofranca koji pogađa za 2:1.

WIT Georgija je do novog pogotka stigla u 72. minuti kada je Ghaudushauri bio siguran u realizaciji penala.

Husref Musemić:Na momente je bilo dobrih stvari. Gosti su bili previše nervozni, ali to se dešava. Nismo to željeli. Nisam nezadovoljan, dosta igrača je dobilo šansu. Utakmica nije bila planirana, ali smo je organizovali da bi pogledali neke igrače. Pokazala nam je nešto. Bio je voljni momenat, te agresivne igre. Bilo je i dobre igre”.

Početni sastav FK Sarajevo: Džafić, Šofranac, Dupovac, Šabanović, Bekić, Mustafić, Kurdić, Jahić, Šišić, Halilović, Handžić.

"Moje je da se borim i dajem maksimum, šef će odlučiti kada mu trebam. Sretan sam i zadovoljan što sam ovdje. Pokazalo je Sarajevo i bez mene taj karakter, pa idemo dalje i vidjet ćemo šta će biti na kraju” rekao je Rifet Kapić, novi član FK Sarajevo koji je večeras zaigrao u bordo dresu.