Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Preokret protiv Radnika u režiji Sušića
Vijesti

Preokret protiv Radnika u režiji Sušića

02.12.2020 u 19:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu sedamnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Radnik Bijeljina. Meč je završen pobjedom bordo ekipe rezultatom 2:1.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Hebibović, Đokanović, Pejović, Mustedanagić, Velkoski, Fanimo i Handžić. 

Utakmica je počela prvom prilikom za bordo ekipu, Mustedanagić šutira preko gola iz slobodnog udarca u 7. minuti. U 15. Fanimo pokušava, golman gostiju brani. U 21. minuti diskutabilna situacija, sudija je signalizirao ofsajd i poništio pogodak Handžića, iako se činilo da on nije bio u nedozvoljenoj poziciji. U 33. lijepa akcija Sarajeva, ali Đokanović šutira ponovo pravo u golmana Radnika. Do kraja poluvremena Sarajevo je prijetilo, ali nije bilo pregršt ozbiljnih šansi.

Jedno od najzanimljivijih drugih poluvremena u ovoj sezoni započelo je prilikom za Radnik, Lazić je bio u šansi, ali bez problema za odbranu Sarajeva. U 62. Velkoski pokušava sjajno, ali golman gostiju je na vrhuncu zadatka. U 83. minuti, Sušić promašuje odličnu priliku i najavljuje nevjerovatnu završnicu susreta. Kada su se izgledno svi pomirili sa podjelom bodova, Radnik istrčava kontru i Lazić kažnjava bordo ekipu za sve promašaje i 2 minute do kraja regularnog dijela dovodi Radnik do vodstva na Koševu. Bordo ekipi nije puno trebalo da odgovori. U 89. nakon karambola u kaznenom prostoru najbolje se snalazi današnja super-izmjena Tino Sven Sušić i pogađa za izjednačenje na Koševu. U 92. minuti, delirijum za sve fanove bordo ekipe. Sušić ponovo uzima loptu, pravi solo prodor i na drugoj stativi savršeno upošljava Fanima koji dovodi Sarajevo u dugo očekivano vodstvo. Nakon ovog pogotka sudija Musa svira kraj ove utakmice koja će se dugo pamtiti.

Sarajevo je idalje na prvoj poziciji tabele m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 5 bodova više od prvog konkurenta, a iduće kolo bordo momci gostuju u Banjaluci.