Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prijateljska utakmica: FK Sarajevo 8:0 FK Vratnik
Vijesti

Prijateljska utakmica: FK Sarajevo 8:0 FK Vratnik

26.06.2016 u 00:00h

Jedanaesti dan priprema za predstojeću sezonu 2016/17, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo iskoristili su kako bi odigrali prvu prijateljsku utakmicu. U Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, izabranici Almira Hurtića savladali su FK Vratnik, člana kantonalne lige FSKS rezultatom 8:0. Tri gola na današnjoj utakmici postigao je Leon Benko, po dva puta su se upisivali Mersudin Ahmetović i Amer Bekić u srijelce, a jednom Nermin Crnkić.

IMG_6851

Naši fudbaleri odradili su u jutarnjim satima današnjeg dana izuzetno naporan trening, te je stručni štab na popodnevnoj utakmici priliku dao gotovo svim igračima, a jedini prvotimac koji je propustio susret zbog lakše povrede je golman, Adi Adilović.

Bordo klub je utakmicu započeo u sastavu Kovačević, Hodžić, Mihojević, Balić, Almir Bekić, Rustemović, Herić, Ćetković, Crnkić, Anđušić i Benko, a u toku poluvremena priliku su dobili i golman Trifković, te Vazda, Osmanović i Gljiva. Od početka drugog dijela, nova jedanaestorka je bila na terenu, u sastavu Pavlović, Hebibović, Mujakić, Kovačević, Kadušić, Radovac, Sarić, Husejinović, Duljević, Amer Bekić i Ahmetović, a priliku je dobio i Rastoder.

Tokom čitave utakmice, obzirom na razliku u kvalitetu timova, igra se odvijala pred golom Vratnika, a pored velikog broja postignutih pogodaka, rastrčano Sarajevo je imalo još nekoliko izvrsnih prilika za postizanje golova. Prije svega treba istaći prečku Anđušića iz 40. minute, te dobre prilike Benka, Hodžića, Rustemovića, Herića i Crnkića u prvom, odnosno Amera Bekića, Husejinovića, Kovačevića i Duljevića u drugom.

IMG_7044

Po završetku utakmice, naši gosti, ekipa Vratnika, izrazila je zahvalnost što su odmjerili snage sa Sarajevom u Trening centru u Butmiru, te su Bordo klubu poželjeli sreću u predstojećoj premijerligaškoj sezoni.

Fotografije sa utakmice između Sarajeva i Vratnika možete pogledati klikom na LINK.