Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prosinečki objavio širi spisak "A" reprezentacije - Četiri fudbalera Sarajeva na popisu
Vijesti

Prosinečki objavio širi spisak "A" reprezentacije - Četiri fudbalera Sarajeva na popisu

09.01.2018 u 18:44h

Novoizabrani selektor "A" reprezentacije BiH, Robert Prosinečki, objavio je danas širi spisak reprezentativaca za predstojeće prijateljske utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama. Bosna i Hercegovine će 28.1. igrati protiv Amerike u Los Angelesu, a tri dana poslije u San Antoniu protiv Meksika.

Prosinečki je pozvao četiri fudbalera Sarajeva, koje je uvrstio na svoj spisak. Poziv selektora dobili su najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva Mersudin Ahmetović, najbolji lijevi bek premijerligaškog takmičenja u prošloj sezoni Almir Bekić, standardni U-21 reprezentativac i kapiten našeg kluba Marko Mihojević, te ponajbolji vezni igrač Premijer lige Elvis Sarić.

"Velika je čast naći se na popisu igrača "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine i koristim priliku da se zahvalim selektoru na pozivu.", rekao je Ahmetović, dok je Mihojević dodao:

"Nakon nastupa za sve omladinske reprezentativne selekcije naše države, mogu reći da mi je zaista drago što sam dobio poziv i "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine."

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 21. januar 2018. u Trening centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH u Zenici.

skola_fudbala_HD