Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Protić na posudbi u Novom Pazaru
Vijesti

Protić na posudbi u Novom Pazaru

19.08.2015 u 11:33h

Dvadesetosmogodišnji lijevi bek, Radoš Protić, narednih pola godine boravit će na posudbi u Novom Pazaru, klubu, iz kojeg je Protić u ljetnom prelaznom roku pred početak sezone 2014/15 stigao u Fudbalski klub Sarajevo.  Srbijanski internacionalac, sakupio je do sada 17 zvaničnih nastupa za Sarajevo, a razlog odlaska na posudbu jeste upravo njegova želja za većom minutažom.

“U Sarajevu je zaista bilo sve korektno, nisam imao veliku minutažu i odlučio sam da odem na posudbu. Igračima i stručnom štabu želim sve najbolje u narednim mjesecima”, rekao je Protić, dodavši:

“Ranije sam nosio dres Novog Pazara i pored nekih drugih mogućnosti, želio sam se vratiti u Pazar. Poznajem sredinu i nadam se da ću pomoći Klubu.”

Novi Pazar se trenutno nalazi na sedmom mjestu srbijanske Super lige, sa devet osvojenih bodova, poslije šest odigranih kola. U narendom kolu, Pazar će gostovati Vojvodini, a Protić će, ako registracioni proces protekne bez problema, biti u kombinaciji za utakmicu. Vrijedi istaći i to, da će se Protić pridružiti Miroljubu Kostiću, igraču, koji je već na posudbi od strane Sarajeva, u Novom Pazaru.


GODISNJE-830x300