Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Protić: Velika je čast bila nastupati za FK Sarajevo
Vijesti

Protić: Velika je čast bila nastupati za FK Sarajevo

20.12.2015 u 15:14h

Fudbalski klub Sarajevo i srbijanski internacionalac Radoš Protić, sporazumno su raskinuli ugovor, te pomenuti defanzivac više nije član našeg kluba. Protić je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo stigao pred početak takmičarske sezone 2014/15, a ukupno je odigrao 17 zvaničnih utakmica u bordo-bijelom dresu. U protekloj polusezoni, ovaj lijevi bek nastupao je kao posuđen igrač u Novom Pazaru, gdje je ukupno odigrao 10 utakmica.

“Nadam se da sam napravio svoj doprinos u osvajanju naslova prvaka Bosne i Hercegovine u Fudbalskom klubu Sarajevo, obzirom da je to ono po čemu ću pamtiti svoj boravak u Sarajevu. Velika je bila čast nastupati za ovaj klub i sudjelovati u osvajanju trofeja. Nevjerovatna je uspomena čitav taj put kojim je ekipa prošla do onog sjajnog dana i proslave titule. Želim se zahvaliti svima u klubu na dobroj saradnji, a Sarajevu želim sve najbolje u nastavku sezone. U Sarajevu sam stekao mnoga prijatelja i to se jednostavno ne zaboravlja.”, kazao je Protić.

U dresu Fudbalskog kluba Sarajevo Radoš Protić je debitovao na gostujućoj utakmici protiv Borca u Banjoj Luci, 3. augusta 2014. godine, a našem bivšem prvotimcu želimo mnogo uspjeha u nastavku fudbalske karijere.


HIFA-HD (1)