Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prvi poraz Sarajeva u domaćim takmičenjima nakon 462 dana
Vijesti

Prvi poraz Sarajeva u domaćim takmičenjima nakon 462 dana

06.03.2021 u 21:15h

FK Sarajevo danas je u utakmici 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine doživio poraz od ekipe Zrinjskog rezultatom 0:1.

FK Sarajevo utakmicu je započeo u sljedećem sastavu: Kovačević, Dupovac, Adukor, Oremuš, Pidro, Pejović, Đokanović, Sušić, Jukić, Velkoski, Mešanović.

Zrinjski je poveo na samom početku utakmice, Todorović je odlično ubacio sa desne strane u četvrtoj minuti, a lopta je na drugoj stativi došla do Juranovića, koji je pogodio za prednost gostiju od 0:1. U osmoj minutu Todorović je još jednom ubacio, ali ovaj put Juranović je promašio loptu. Mostarski klub imao je stopostotnu šansu u 20. minuti kada je Bilbija šutirao glavom, ali je Kovačević sjajno odbranio. Zrinjski je bio dosta bolji u prvom poluvremenu, a u 33. minuti Bilbija je još jednom prijetio kada je loptu glavom poslao malo pored gola. Opasan udarac Todorovića u 37. minuti u korner je skrenuo Pejović, a na drugoj strani Sušić se našao u šansi, no izblokirao ga je Ćorluka. Do odlaska na odmor nije bilo većih šansi i rezultat se nije mijenjao.

Nastavak donosi nešto sporiji ritam igre. Bilbija je ponovo prvi prijetio, ali Kovačević je ponovo siguran. Sarajevo najbolju šansu propušta u 62. minuti. Ormeuš se našao pred golom, šutirao je glavom, no nije zabio. Domaći tim je iz minute u minut bio sve opasniji, a u 68. minuti gosti su ostali sa igračem manje. Nakon duela Magdića i Mešanovića Luka Bilbija je isključio defanzivca Zrinjskog uz ogromne proteste gostiju. Slobodnjak kojeg je izborio Mešanović donio je pokušaj Salčina čiji udarac brani Varvodić. Naravno domaći su očekivano potpuno preuzeli kontroli lopte, a Sergej Jakirović izmjenama pokušava zatvoriti utakmicu i odbraniti prednost i to su uglavnom radili dosta dobro. Bordo tim nije stvarao neke velike šanse. Tražili su i penal nakon što je Milanović pao u kaznenom prostoru u 89. minuti, Bilbija nije ništa pokazao. Do kraja su gosti izdržali pritisak i došli su do velike pobjede na Koševu.

Ovo je prvi poraz ekipe Sarajeva ove sezone u Premijer ligi, a nakon 21 odigranog kola Sarajevo je prvo na tabeli sa osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Širokog sa kojom će igrati u 22. kolu. Do tada izabranike Vinka Marinovića očekuje utakmica protiv Zrinjskog u okviru 1/4 finala Kupa BiH.