Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Prvi potez Uprave - Milion eura za novu eru u poslovanju kluba
Vijesti

Prvi potez Uprave - Milion eura za novu eru u poslovanju kluba

20.09.2021 u 12:50h

Nakon jučerašnje uspješne Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor FK Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion eura osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima Kluba koja se tiču plata i doprinosa. Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.

„Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je Klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će Klub dovesti do samoodrživosti“, ističu Tan i Mirvić.

Kako ističu pored novca, u Klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde. „Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definiramo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj Kluba“, ističu zvanično novi većinski nosioci glasačkih prava.

„Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu“, ističu Tan i Mirvić.

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima Kluba. Bit će to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere.