Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
PRVI REMI POSUŠJA NA KOŠEVU
Vijesti

PRVI REMI POSUŠJA NA KOŠEVU

20.05.2024 u 21:00h

Sarajevo je u svojoj posljednjoj domaćoj utakmici u ovoj sezoni remiziralo sa ekipom Posušja, rezultatom 1:1.

Tradicionalno, uoči posljednje domaće utakmice u sezoni, navijači FK Sarajevo "Horde zla" dodijelili su trofej "Ismir Pintol" najborbenijem igraču u prethodnoj sezoni, a dobitnik je ovog puta bio crnogorski stoper Miomir Đuričković.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, ali je golman Sarajeva, Dejan Iliev pravovremenim istrčavanjem uspio otkloniti opasnost od svog gola. Sarajevo je uzvratilo preko mladog Nidala Čelika čiji udarac glavom nakon kornera, zaustavlja golman gostiju Ilinčić. Sarajevo je potom još dva puta zaprijetilo, prvo preko Hamze Čatakovića čiji udarac sa desetak metara blokira odbrana gostiju, a potom i preko Đuričkovića, koji je nakon slobodnog udarca šutirao iz okreta sa pet metara, ali lopta odlazi pored gola gostiju.

Posljednju i ujedno najbolju priliku u prvom dijelu igre, bordo tim je imao u 40. minuti kada Ajdin Hasić, nakon duplog pasa sa Čatakovićem, izlazi sam pred gol gostiju, ali Ilinčić zaustavlja negov slab pokušaj.

Na prvu priliku u nastavku čekalo se do 55. minute, kada Čataković ne koristi Hasićev povratni pas, te potpuno neometan sa desetak metara šutira visoko preko gola. Zaprijetio je pet minuta kasnije i Čelik, ponovo nakon kornera, ali odbrana gostiju izbija loptu u korner.

Sredinom drugog poluvremena, lijepa akcija Sarajeva, nakon koje je Hasić izbacio Renana Oliveiru koji je sebi dao predug for, pa golman gostiju stiže prije njega do lopte. Ipak, u 76. minuti, Oliveira se iskupio za propuštenu priliku. Bila je to još jedna lijepa akcija Sarajeva, Hasića i Slaviše Radovića, nakon čega lopta dolazi do brazilskog napadača. Njegov prvi pokušaj je rukom izblokirao jedan igrač Posušja, ali se lopta ponovo odbila do Oliveire koji je iz drugog pokušaja i pogađa za 1:0.

Moglo je Sarajevo u 86. minuti doći i do drugog gola, kada nakon centaršuta Nemanje Anđušića, glavom šutira Hasić, ali pogađa samo prečku gostujućeg gola. I kada je izgledalo da će se Sarajevo od svoje publike oprostiti pobjedom, gosti su u 92. minuti preko Pavkovića stigli do izjednačujućeg gola, te su tako prvi put u historiji uspjeli Koševo napustiti neporaženi.

Izvor: @bordovremeplov.ba