Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Puzigaća:  Ponosan sam na osvojene trofeje sa FK Sarajevo
Vijesti

Puzigaća: Ponosan sam na osvojene trofeje sa FK Sarajevo

24.12.2015 u 13:51h

Fudbalski klub Sarajevo i tridesetogodišnji defanzivac, Bojan Puzigaća, postigli su dogovor, te je ugovor između našeg kluba i pomenutog fudbalera sporazumno raskinut. Puzigaća, koji je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo stigao u ljetnom prelaznom roku u sezoni 2013/14, nakon dvije i pol godine, napušta redove Sarajeva, te u proljetnom dijelu sezone neće nastupati za Bordo klub.

Bojan Puzigaća stigao je u Fudbalski klub Sarajevo iz poljske Cracovie, a prethodno je još nastupao za Čelik i Borac. U dresu Sarajeva ovaj fudbaler, koji se najbolji snalazi na poziciji lijevog beka, odigrao je 70 zvaničnih utakmica i postigao je 18 golova.

“Bila mi je zaista čast što sam nosio dres Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam imao priliku da nastupam za ovaj klub. Sarajevu želim puno sreće i uspjeha u nadolazećem periodu. Doživio sam mnoge lijepe trenutke u Sarajevu, a izdvojio bih postignute golove protiv Borusije i Atromitosa. Ponosan sam na osvojene trofeje u proteklim sezona.”, izjavio je Puzigaća za zvaničnu stranicu FK Sarajevo – www.fksarajevo.ba.

Svoj debi u dresu Sarajeva Bojan Puzigaća upisao je 17.9.2013. godine i to na ubjedjivoj gostujućoj pobjedi u okviru prve faze Kupa Bosne i Hercegovine protiv Podgrčema rezultatom 7:2.

U dosadašnjem toku sezone pomenuti defanzivac odigrao je 14 utakmica, a na terenu je proveo 1132 minuta, postigavši jedan gol.

Fudbalski klub Sarajevo, našem bivšem prvotimcu, Bojanu Puzigaći želi mnogo uspjeha u nastavku fudbalske karijere. Sretno Puza!


HIFA-HD (1)