Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi na Grbavici u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva
Vijesti

Remi na Grbavici u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva

01.03.2021 u 20:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 20. kola m:Tel Premijer lige BiH protiv ekipe Željezničara na Stadionu Grbavica. Susret je završen rezultatom 0:0.

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Oremuš, Đokanović, Sušić, Pejović, Velkoski, Fanimo i Mešanović. U igru su ulazili: Jukić, Handžić i Adukor. 

Prvo poluvrijeme je započelo blagom inicijativom ekipe Željezničara, te smo već u 8. minuti vidjeli pogodak. Miletić je skočio nakon kornera, šutirao na gol Sarajeva, loptu je u gol skrenuo Kosorić, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd i poništio pogodak. U 22. minuti šutira Alispahić, ipak neprecizno. U 28. prva prilika za Sarajevo, Velkoski šalje dobru loptu za Mešanovića, on šutira malo preko gola. U 30. minuti velika šansa za Željezničar, Veselinović šutira iz blizine, ali Kovačević odlično brani njegov udarac. U 38. minuti odličan prodor Pejovića, šalje dugu loptu ka Fanimu, ali je on ne uspijeva iskontrolisati, što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Bordo ekipa, te kontroliše utakmicu do zadnjeg sudijskog zvižduka. U 50. minuti najbolja prilika na susretu, Sušić odlično prolazi po strani, šalje povratnu loptu za Velkoskog na 16 metara, ali se ipak iskazao Erić. U 60. minuti je pokušao i Mešanović, ali se golmani na današnjoj utakmici nisu dali savladati. Do kraja susreta nismo vidjeli mnogo ozbiljnijih prilika, tek u sudijskog nadoknadi mala konfuzija u šesnaestercu Sarajeva, ali domaća ekipa to ne koristi, te je rezultat ostao 0:0.

Fudbalski klub Sarajevo i dalje ostaje prva ekipa na tabeli Premijer lige BiH sa 9 bodova prednosti ispred prvog rivala, a u idućem kolu bordo ekipa dočekuje ekipu Zrinjskog na stadionu Asim Ferhatović Hase.