Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi na Tušnju Sarajevu dovoljan za polufinale Kupa
Vijesti

Remi na Tušnju Sarajevu dovoljan za polufinale Kupa

16.03.2022 u 00:00h

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Remi na današnjoj utakmici u Tuzli protiv Slobode bio je dovoljan izabranicima Aleksandra Vasoskog da se plasiraju u narednu rundu najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH, s obzirom na pobjedu na Koševu rezultatom 2:0 prije četrnaest dana.

Prvu priliku na utakmici danas imalo je Sarajevo u 13. minuti, kada je Suljić poslije kontranapada šutirao preko gola. Potom je Avramovski bio u prilici, ali je izblokiran od defanzivaca Slobode. Sredinom prvog poluvremena Palić se povrijedio nakon pada u duelu s Hadžićem, a njega je zamijenio Darko Lazić. 

U nastavku utakmice nije bilo mnoštvo prilika. Naši fudbaleri su taktički dobro stajali, te su uspjeli neutralizirali sve pokušaje Slobode da priđe blizu golu Dizdarevića. Sloboda nije za vrijeme utakmice niti jednom ugrozila gol našeg tima, a čini se, da su igrači Sarajeva znalački utakmicu priveli kraju. 

U posljednjim minutama Sarajevo je moglo do gola. Varešanović je šutirao, ali je golman domaćih odbranio. Ostalo je do kraja 0:0 i Sarajevo se plasiralo u polufinale Kupa BiH.

Kup BiH, četvrtfinale: FK Sloboda 0:0 FK Sarajevo (ukupno 0:2)

Stadion Tušanj. Gledalaca: 500. Sudija Danijel Bojo (Kiseljak). Žuti kartoni: Beganović, Osmić (Sloboda). Pidro (Sarajevo).

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Karišik, Osmić, Kapetanović (Ćivić), Maksimović, Predragović, Husejinović (Ramić), Veselinović (Mujagić), Beganović (Kurtalić), Hadžić (Alić).

FK Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Palić (Lazić), Šabanović, Pidro, Kapić, Avramovski (Varešanović), Čataković (Bodul), Suljić, Ahmetović (Bagarić).