Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi protiv Slobode na Koševu
Vijesti

Remi protiv Slobode na Koševu

11.05.2021 u 20:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu 30. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sloboda na stadionu Asim Ferhatović Hase. Utakmica je završena rezultatom 0:0. 

FK Sarajevo je današnju utakmicu započeo u sastavu: Kovačević, Hodžić, Miličević, Dupovac, Pidro, Đokanović, Adukor, Mustedanagić, Fanimo, Velkoski, Mešanović.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo nezanimljivo i bez prilika sve do pred kraj istog kada je bordo ekipa imala par malo ozbiljnijih šansi. Prvo je u 44. minuti Mustedanagić nakon solo prodora dobro šutirao, ali preko gola gostiju. Iduća prilika je bila djelo Dupovca koji nakon kornera šutira zamalo pored gola. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena novi šut za Mustedanagića, ali to blokira odbrana Slobode i šalje loptu u korner. Iz spomenutog kornera pokušao je Miličević, prebacio je loptu na drugu stativu na koju ipak kasni Adukor, te je rezultat ostao nepromijenjen. 

Drugo poluvrijeme je započelo dosta ofanzivnijom igrom Sarajeva. Već u 46. minuti atraktivan pokušaj Velkoskog blokira odbrana gostiju, a u 52. minuti Miličević nakon prekida šutira glavom pored gola. U 66. minuti danas vrlo agilni Husejinović je prvi put zaprijetio za Slobodu, nakon dobrog prodora dobro šutira, ali se Kovačević iskazao. U 72. dobar pokušaj Pejovića iz daljine, ali Golubović to brani. U 80. Hebibović nakon odbrane golmana gostiju promašuje kolosalnu šansu. Do kraja susreta Sarajevo je prijetilo, ali bezuspješno, te je ostalo 0:0. 

U idućem kolu FK Sarajevo gostuje na MGM Farm Areni ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.