Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi protiv Veleža sa igračem manje
Vijesti

Remi protiv Veleža sa igračem manje

28.11.2020 u 17:00h

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu šesnaestog kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe FK Velež Mostar. Meč je završen bez golova rezultatom 0:0.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Pidro, Miličević, Dupovac, Hebibović, Đokanović, Pejović, Rahmanović, Tatar, Fanimo i Handžić. 

Od početka utakmice Sarajevo je imalo inicijativu, Handžić je pokušao u dva navrata u 5. minuti, ali nije pogađao mrežu. U 7. minuti pokušava Pidro, opet je golman domaćih na vrhuncu zadatka. U 31. minuti pokušava Pejović, ali i on šutira van okvira gola. Sarajevo je u 34. imalo dvije kolosalne šanse. Prvo Handžić pogađa stativu, a nakon kornera u idućoj minuti Hebibović šutira pored gola. U 44. nove dvije nevjerovatne prilike za bordo ekipu. Handžić je prvenstveno izblokiran iz izgledne šanse, a iz idućeg napada Fanimo pogađa prečku, što su ujedno bile posljednje šanse prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme nije bilo ispunjeno šansama kao prvo. Počelo je sa prilikom Brandaa u 49. minuti, ali je šutirao pored gola. U 63. minuti odlučujući momenat susreta. U napadu prije ovoga Tatar dobija prvi karton, a već u idućoj situaciji Jelić ga šalje ranije pod tuš. Neoprezno je startao i dobio drugi žuti karton. Nakon ovoga igra je skoro pa i prestala, Velež je bio malo ofanzivniji, ali su mreže do kraja mirovale. Hebibović u 68. promašuje loptu iz izgledne situacije, a u 72. Mulić testira Kovačevića, ali on lagano brani njegov pokušaj. Do kraja nije bilo ozbiljnijeg pokušaja, te je ostao rezultat 0:0.

Sarajevo je idalje prva ekipa lige sa 38 bodova, a u idućem kolu na Koševo dolazi Radnik iz Bijeljine.