Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
REMI PROTIV VELEŽA U GABELI
Vijesti

REMI PROTIV VELEŽA U GABELI

19.09.2022 u 19:00h

Velež i Sarajevo su remizirali 1:1 u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u utakmici na kojoj je mostatrski tim bio domaćin na stadionu u Gabeli. Izuzetno nervoznu i na momente grubu utakmicu sudio je najbolji bh. sudija, Irfan Peljto, koji je na kraju pokazao ukupno 9 žutih kartona. Upravo će zbog kartona utakmicu narednog kola propustiti Čirjak i Varešanović. 

Strijelac jedinog gola za Velež bio je Zajmović, dok je bod Sarajevu donio Ivan Ikić svojim već petim pogotkom u ovoj sezoni Premijer lige. Sarajevo je na ovom meču nastupilo bez suspendovanih Đokanovića i Džafića uz još nekoliko izostanaka fudbalera koji su od ranije povrijeđeni. Svakako da raduje povratak na teren oporavljenog Avramovskog, a na ovom meču debi u zvaničnim utakmicama u bordo dresu upisao je internacionalac iz Gane, Rashid Abubakar. 

Za naš tim je ovo drugi uzastopni a ukupno četvrti remi u ovoj sezoni i trenutno se nalazimo na 5. mjestu na tabeli sa 16 bodova odnosno 3 manje od lidera Širokog Brijega. Sada slijedi reprezentativna pauza nakon koje kreće druga trećina prvenstva koju će Sarajevo otvoriti gostovanjem kod ekipe Tuzla City.