Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
Remi u 141. gradskom derbiju
Vijesti

Remi u 141. gradskom derbiju

04.11.2020 u 22:00h

FK Sarajevo večeras je remizirao u utakmici 9. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Željzničara rezultatom 1:1, a strijelac za Bordo ekipu bio je Amar Rahmanović.

FK Sarajevo je utakmicu započeo u sljedećem sastavu: Kovačević, Dupovac, Šerbečić, Oremuš, Pidro, Pejović, Đokanović, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Handžić.

Od samog starta utakmice Sarajevo je preuzelo kontrolu igre. Ipak, dugo smo čekali na prave prilike. Prvu dobru šansu na utakmici smo vidjeli u 17. minuti. Lopta se nakon gužve odbila do Amera Dupovca koji šutira pored gola Željezničara. Odgovorili su Plavi nakon prekida u 24. minuti, kada je Semir Štilić šutirao pored gola silovito. Veliku šansu domaći su propustili u 32. minuti. Lopta je stigla na lijevu stranu do Krstea Velkoskog koji šutem pogađa Blaževića, a lopta je završila na stativi. To je bio uvod u dešavanja iz 38. minute kada smo vidjeli gol za vodstvo domaćih. Amar Rahmanović je odigrao odličan pas za Benjamina Tatara koji šutira, divno brani Erić, ali lopta dolazi do Rahmanovića kojeg odbrana Plavih nije ispratila i to je bio gol za vodstvo domaćih. Do poluvremena domaći su mogli imati i veću prednost. Dvije velike prilike propustio je Handžić. Jednom je oklijevao previše sa udarcem, a u posljednjim trenucima prvog dijela dobro mu je odbranio Erić. To je bio rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu dosta lošija partija Sarajeva i bolja igra gostiju koji su u 66. minuti stigli do pogotka za izjednačenje, pogodio je Alispahić za 1:1 i ispostavilo se konačan rezultat utakmice.

FK Sarajevo je i dalje jedina ekipa bez poraza u Premijer ligi, a izabranike Vinka Marinovića sada očekuje utakmica u Tuzli protiv ekipe Tuzla City-a.