Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
REMI U 148. VJEČITOM DERBIJU
Vijesti

REMI U 148. VJEČITOM DERBIJU

08.03.2023 u 15:00h

Ukupno 148. vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara završen je neriješenim rezultatom. U zaostaloj utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja je odigrana u Trening centru N/FS BiH u Zenici rezultat je na kraju glasio 0:0.  

Trener Mirza Varešanović je u početnih 11 uvrstio iste igrače koji su proteklog vikenda u Širokom Brijegu ostvarili pobjedu 1:3, a kapiten ekipe ponovo je bio Besim Šerbečić. 

Naš tim je bio bolji tokom cijelog toka meča, kontrolisao posjed lopte i imao više šuteva u odnosu na protivnika koji za 90 minuta nije ozbiljnije zaprijetio Šahinoviću osim situacije nakon jednog kornera u prvom poluvremenu, ujedno i njihovog jedinog kornera koji su izveli na utakmici. 

Sarajevo je ostalo na 6. poziciji na tabeli sa 7 bodova manje u odnosu na 3. poziciju koja garantuje plasman u evropska takmičenja. 

Meč je odigran bez prisustva gledalaca s obzirom na to da još uvijek nisu završeni radovi na zamjeni travnjaka na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". Zbog toga će Sarajevo svoju narednu utakmicu, u nedjelju protiv ekipe Veleža, odigrati na stadionu "Pirota" u Travniku.