Zvanična stranica FK Sarajevo
 
FK Sarajevo logo
REMI U GABELI
Vijesti

REMI U GABELI

03.09.2023 u 10:00h

GOŠK i Sarajevo su odmjerili snage u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gabeli, a meč je okončan rezultatom 2:2. Simon Rožman se odlučio za sljedećih 11: Šahinović, Beganović, Aničić, Soldo, Radović (56' Duraković), Buljubašić (67' Mustafić), Julardžija, Avramovski, Kyeremeh (67' Vrančić), Čataković (56' Hasić), Oliveira.

Sarajevo je dobro otvorilo meč i u prvih desetak minuta je izvelo pet kornera, ali bez konkretne šanse. S druge strane, GOŠK je nastojao dobrim markiranjem tri vezna igrača Sarajeva usporiti protok lopte gostiju i visokim presingom na stopere bordo-bijelih natjerati ih na greške. 

Nakon 15 minuta igre, loptu od stopera Sarajeva krade Šero i pogađa stativu. Igra se usporila nakon šanse GOŠK-a, a u 30. minuti Sarajevo je istrćalo sjajan kontranapad i zamalo došao do vodstva. Julardžija je izbio sam na Bobića iskosa, te je odigrao na drugu stranu do Kyeremeha, čija je lopta nakon njegovog udarca izblokirana na gol liniji. 

Nedugo nakon toga, GOŠK preuzima inicijativu. Mnogo problema Sarajevu zadao je Gogić, ali njegovi udarci uglavnom su odlazili pored gola. Ipak, nakon 40 minuta igre domaći su dobili korner, Šero je šutirao poslije ubačaja i pogodio prečku, a lopta se ponovo odbila do njega i zatresao je mrežu Sarajeva. Odbrana je ponovo pokleknula u 57. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Šahinović je samo odbio loptu, a ona dolazi do Mihaljevića koji pogađa mrežu Sarajeva za ogromno vodstvo domaćih.

Samo minut prije drugog gola domaćina, Simon Rožman je na teren poslao Ajdina Hasića, koji je u 62. minuti pogodio mrežu udarcem sa distance, nakon velike greške golmana Bobića, kojem je lopta praktično prošla kroz ruke. Nisu se stvari kako treba ni stabilizovale, a Hasić još jednom pogađa. Uputio je izuzetno snažan udarac sa distance, koji je na putu ka golu Bobića zakačio jednog stopera domaćih. Lopta je promijenila pravac i iznenadila Bobića, te je Sarajevo izjednačilo.

Bordo tim je nakon pogotka uspješno kontrolisao dešavanja i na momente je izgledalo da bi mogao biti bliži pobjedi nego domaćin, no ponovo su izostale ozbiljnije šanse, te je GOŠK koji je bio na konopcima počeo polako vraćati terensku ravnotežu. U 79. minuti, Sarajevo je imalo šansu preko Oliveire nakon centaršuta sa strane, ali njegov snažan udarac glavom  Bobić je odbranio. Nekoliko minuta kasnije, Sarajevo je istrčalo dobru kontru, a Oliveira je prebacio do Avramovskog, no njemu je lopta u odlučujućem momentu odskočila i Makedonac je šutirao preko gola.

Do kraja meča, GOŠK je ipak imao najbolju šansu da pobijedi. Nakon ubačaja iz prekida, Šahinović je istrčao, ali nije uspio uhvatiti loptu, pa je gol ostao prazan, a sa linije su loptu uspjeli izbaciti prvo Vrančić, a potom i Avramovski. Meč je okončan rezultatom 2:2. Bordo tim sada ima deset bodova iz pet utakmica.

Slijedi reprezentativna pauza, naredni meč dočekujemo HŠK Zrinjski na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

NK GOŠK Gabela - FK Sarajevo 2:2 (1:0)
Stadion: Perica Pero Pavlović, Gabela
Gledalaca: 2500
Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg)
Strijelci: Hasić (62'), Hasić (66')
Žuti kartoni: Aničić, Avramovski 

Piše sport1.oslobodjenje.ba